donatepaypal_copy_copy.jpg

afis2017.png
rs_logo.png
 
  sperantamedia1.jpg
 

parteneri_in_misiune_banner_stanga.jpg


  
Marturii
La un moment dat s-a aflat pe marginea unei cladiri inalte, fiind pe punctul de a se arunca in gol… Consumul de droguri si alcool i-a ruinat tineretea…  Viata lui Titel Malnasi este o marturie despre puterea transformatoare a lui Dumnezeu!
Detalii...
 
Parteneri


detalii despre Parteneri si Sponsori

Carte de oaspeti
Semnează-te acum in cartea noastră de oaspeţi!
go!
  Email:
Abonati-va la newsletter si veti primi pe e-mail informatii despre ultimele noutati de la Speranta.ro
contact
USA Canada Australia Romania

Constructia caselor pentru 3 vaduve
Începe construcția caselor pentru 3 văduve din tribul Batwa - Uganda

Încă din anul 2007 viziunea Misiunii Speranţa s-a extins prin dezvoltarea unor noi proiecte de ajutorare și evanghelizare în Africa, în ţări precum Uganda, Etiopia, Kenya. În ultima călătorie realizată la începutul anului 2014 s-a urmărit consolidarea lucrării din Uganda, evaluarea stadiului în care se află proiectele începute, dar și studierea oportunităților de a pune bazele unor noi proiecte. Pentru a înțelege mai bine modul de viață, dar și pentru a vedea cum pot fi ajutați mai bine, grupul misionar a poposit în mijlocul tribului de pigmei Batwa, unde a rămas pentru 4 zile.

Tribul Batwa este unul dintre triburile care locuiesc în Africa și a căror viață se desfășoară în sărăcie, boală, lipsa educației, a civilizației și mai ales a cunoștinței lui Dumnezeu. Băstinașii acestui trib din Uganda au fost scoși din junglă de autorități și sunt nevoiți să se adapteze unui nou stil de viață, proces ce se realizează cu dificultate, având în vedere sălbăticia în care ei au trăit. Condițiile în care acești oameni își duc existența sunt grele, copiii fiind nevoiți să muncescă alături de adulți. Printre puținele surse care le pot aduce un venit se numără spargerea pietrei din munte pe care o sfărâmă și o fac pietriș, urmând să fie vândut în oraș.

Pigmeii din acest trib au fost ajutați de diferite persoane cu mâncare sau alte resurse materiale, însă ei au nevoie de ajutor pe termen lung. De aceea, echipa Misiunii Speranța contribuie la încurajarea  localnicilor la a se  autogospodări. În acest scop este necesară achiziționarea unor terenuri pentru a fi cultivate putând astfel avea hrana asigurată. Acești oameni reprezintă un exemplu de mulțumire. Deși duc o viață grea, muncind în condiții dificile, ei s-au deprins să fie mulțumiți. Cei care L-au primit pe Hristos în inima lor sunt o mărturie pentru cei din jur, având o viață schimbată.

Misiunea Speranța, în parteneriat cu Lift Up Jesus, a contribuit la construirea unei biserici pentru tribul de pigmei și oferă sprijin pentru pastor, care le slujește vestind Evanghelia.  Acesta este dintr-o altă zonă și pentru a sluji tribului are nevoie de o locuință, dar și  de un teren agricol pe care să-l poată semăna pentru întreținerea familiei sale.

În cursul ultimului an a fost înființată și o școală pentru copiii din trib, aceasta funcționând în incinta bisericii. Au fost făcute câteva investiții pentru divizarea singurei săli de clasă în patru pentru a putea funcționa în mod optim fiecare nivel de vârstă, au fost mobilate sălile de clasă, au fost cumpărate bănci, mese, rechizite pentru copii.  În această școală copiii învață atât să scrie, să citească, cât și despre Mântuitorul Isus Hristos.

Echipa misiunii a întâlnit 3 femei ce reprezintă un exemplu de mulțumire și credință. Una dintre ele are 3 copii ai ei și a adoptat alți 8 rămași orfani, alta 5, iar cealaltă 9 copii care trăiesc sub cerul liber. Acestea au nevoie urgentă de o locuință pentru ca acești copii să poată avea un adăpost.

Sub coordonarea unei echipe locale formate din parteneri ai Misiunii Speranța, a fost întocmit planul de construcție pentru cele 3 case, fiecare având câte o singură încăpere. Deși construcțiile sunt de mici dimensiuni raportat la numărul mare de membri ai fiecărei familii, costurile sunt destul de ridicate. Continuarea și finalizarea acestor lucrări depind de bunăvoința celor care percep dărnicia ca fiind concretizarea credinței, iar aceasta presupune și ajutarea semenilor aflați în nevoie.

Copii educați, suflete câștigate, oameni hrăniți, adăpost pentru cei nevoiași, comunitate, ajutor, compasiune, pot fi cuvintele care descriu lucrarea misionară din Uganda.
   
Proiecte în derulare:
* Construcția de locuințe
* Achiziționarea de terenuri pentru agricultură
* Extinderea școlii și a bisericii din Kabale
* „Love your neighbour” („Iubește-ți aproapele”) – organizarea unei mese la care sunt invitate persoanele defavorizate,sărace sau cu deficiențe

Dacă doriți să sprijiniți acest proiect o puteți face printr-o donație și credem că Dumnezeu este Cel care va răsplăti efortul dvs.

Donează prin PAYPAL

→ Donează prin EPAYMENT

secure-1-1.png→ Donează prin alte metode

Detalii pentru donatii:
Asociatia Misiunea Speranta
Cluj-Napoca, Romania
CUI 11129699


USD: RO88 RNCB 0106 0266 0585 0005 (dolari americani)
EUR: RO45 RNCB 0106 0266 0585 0003 (euro)
CAD: RO39 RNCB 0106 0266 0585 0014 (dolari canadieni)
AUD: RO66 RNCB 0106 0266 0585 0013 (dolari australieni)
GBP: RO82 RNCB 0106 0266 0585 0016 (lire sterline)
RON: RO02 RNCB 0106 0266 0585 0001 (lei romanesti)


BANCA COMERCIALA ROMANA
SUCURSALA CLUJ NAPOCA
STR. Gheorghe Baritiu nr.10-12, Romania
Swift Code: RNCB ROBU


Va rugam sa mentionati scopul donatiei!Uganda 2014 
uganda 1.JPG
uganda 10.jpg
uganda 11.jpg
uganda 12.jpg
uganda 13.jpg
uganda 14.jpg
uganda 15.jpg
uganda 16.jpg
uganda 17.jpg
uganda 2.jpg
uganda 3.jpg
uganda 4.jpg
uganda 5.JPG
uganda 6.JPG
uganda 7.jpg
uganda 8.jpg
uganda 9.jpg