donatepaypal_copy_copy.jpg

afis2017.png
rs_logo.png
 
  sperantamedia1.jpg
 

parteneri_in_misiune_banner_stanga.jpg


  
Marturii
La un moment dat s-a aflat pe marginea unei cladiri inalte, fiind pe punctul de a se arunca in gol… Consumul de droguri si alcool i-a ruinat tineretea…  Viata lui Titel Malnasi este o marturie despre puterea transformatoare a lui Dumnezeu!
Detalii...
 
Parteneri


detalii despre Parteneri si Sponsori

Carte de oaspeti
Semnează-te acum in cartea noastră de oaspeţi!
go!
  Email:
Abonati-va la newsletter si veti primi pe e-mail informatii despre ultimele noutati de la Speranta.ro
contact
USA Canada Australia Romania

Doneaza Acum

TRĂIEȘTE CRĂCIUNUL ALTFEL!
Misiunea Speranța vă īndeamnă ca īn acest an să trăiți Crăcinul altfel. Pe īntreaga perioada a lunii decembrie dorim să vă motivăm să vă deschideți inimile și să aducem o bucurie copiilor care trăiesc īn sărăcie, īn lipsă, oamenilor neajutorați, bolnavi, care trăiesc īn jungla indoneziană, īn mahalalele din India, īn tribul Batwa din Uganda, īn satele din Romānia.
Cambodgia - noi perspective misionare
Misiunea Speranța se implică īn lucrarea misionară din Cambodgia reconsolidānd proiectele din această țară. Urmărim să susținem acțiuni de evanghelizare īn sate, să formăm ucenici, să oferim haine și rechizite copiilor și să īmbunătățim condițiile de trai ale comunităților rurale prin alfabetizare și igienizare.
Misiune īn Africa
Īnca din anul 2007, Misiunea Speranța a īnceput să se implice īn Africa dezvoltānd proiecte de evanghelizare și ajutorare. In prezent avem īn construcție: o biserică īn mijlocul tribului Batwa, o școală creștină cu 40 de clase īn Uganda, fāntāni de apa īn Etiopia, evanghelizare īn mijlocul tribului Masai din Kenya. Pe lāngă aceste proiecte ne implicăm īn a oferi ajutor material localnicilor și copiilor. Dumnezeu să binecuvanteze Africa!
Misiunea Speranta in Cuba
Cuba este o țară comunistă īn care accesul la Evanghelie este restricționat. Guvernul oferă fiecărei biserici o Biblie pe an iar drepturile religioase sunt limitate. Īn perioada 25 noiembrie - 2 decembrie o echipă a Misiunii Speranța, avāndu-i ca membri și pe Gabriel Gorcea și Ionuț Crăciun, se va afla īn Cuba, cu scopul de a desfășura acțiuni de ajutorare īn acestă țară. Dorim să venim īn sprijinul celor săraci, a celor care nu au acces la Evanghelie, dar și a misionarilor care slujesc īn biserici.
Construcția de case īn tribul Batwa
Misiunea Speranța continuă proiectul de construcție de case pentru oamenii săraci, lipsiți de adăpost, care trăiesc īn Tribul Batwa. Aceștia locuiesc īn colibe din crengi și frunze și dorm pe pămānt. Vă invităm să ne fiți alături īn acest proiect pentru ca familiile să poată avea o locuință decentă.
Ucraina
Conflictul din Ucraina continuă și tot mai multe familii sunt afectate. Sunt frați care au nevoie de īncurajare și rugăciune pentru a face față pierderii, dar și de fonduri pentru a-și repara locuințele, de medicamente și de hrană. Dumnezeu să lase pacea peste această țară!
Turneu misionar anual 2017 – Romānia
De peste 20 de ani Misiunea Speranța organizează turneul misionar anual. Turneul cuprinde zeci de localități, programele de evanghelizare avānd loc pe stadioane, săli de sport, case de cultură, parcuri centrale și alte spații publice. Īnchirierea acestora, organizarea și buna desfășurare a turneului implică importante resurse financiare. In fiecare an peste 60,000 de romani sunt provocați să īși schimbe viața. Contribuie și tu la extinderea Īmpărăției lui Dumnezeu!
Ajutorare - Romānia
Familii sărace, persoane fără venituri, familii cu mulți copii, oameni fără adăpost sigur sau oameni bolnavi se străduiesc zi de zi să īși asigure pāinea, īnsă de cele mai multe ori sărăcia, lipsurile sau boala sunt mult prea puternice. Solicitările de ajutorare care ajung pe adresa Misiunii Speranța descriu situații dificile și grave cu care se confruntă mulți romāni. Ajutānd pe cei de lāngă noi avem ocazia să arătăm ce este dragostea și putem fi o īncurajare pentru cei din jur, cum și Hristos ne-a arătat ce īnseamnă dragostea și ne-a īncurajat să facem bine tuturor.
Motociclete pentru misionari - India
Pentru misionarii implicați īn zonele rurale din India, lipsa unui mijloc de transport constituie o piedică īn calea lucrării. Beneficiind de o motocicletă aceștia pot face lucrarea mai eficientă, ducānd Biblia īn toate satele īnconjurătoare, chiar dacă īntre acestea sunt distanțe foarte mari. Cei care au primit o motocicletă s-au declarat deosebit de multumiți, pentru că au reușit să ducă Evanghelia īn cele mai īndepărtate sate.
Sponsorizare pastori/evanghelisti/misionari - India
Comunitățile creștine din India sunt extrem de sărace. Astfel, sute de evangheliști, misionari sau pastori slujesc fară a beneficia de vreun venit lunar din partea bisericii locale. Mulți dintre aceștia se află deseori īn situația de a nu-și putea īntreține familia. Alege să sponsorizezi un lucrător din India și astfel poți contribui și tu la răspāndirea Cuvāntului lui Dumnezeu pānă la marginile pămāntului.
Orfelinate - India
Misiunea Speranta continua sa se implice in sponsorizarea copiilor aflati in orfelinate administrate de organizatia crestina Share in Asia. O parte dintre copiii gazduiti in aceste orfelinate provin din familii hinduse foarte sarace, in timp ce altii au ramas orfani in urma valurilor uriase tsunami din 2004. Implicandu-te alaturi de noi, poti aduce si tu o raza de speranta in viata acestor copii.
Centre de Vaduve - India
Centrele de vaduve gazduiesc peste 2O0 de femei in varsta, care au ramas fara familie si nu au nici un fel de venituri. Daca nu ar beneficia de sprijinul comunitatii crestine, aceste vaduve ar fi puse in situatia sa traiasca pe strada. In aceste centre, femeile ramase vaduve beneficiaza de asistenta materiala si spirituala, petrecandu-si cea mai mare a timpului in post si rugaciune.Orice sprijin material este binevenit.
Misiunea la sate - Romania
Misiunea Speranta se implica in zonele rurale, indeosebi unde nu exista nici o biserica evanghelica. Se formeaza grupe de misionari care merg din poarta in poarta si-i invita pe oameni la evanghelizare. In cadrul serilor de evanghelizare este invitat un pastor pentru a sustine mesajul biblic de chemare a oamenilor la mantuire, precum si un grup de interpreti. In zonele rurale deschiderea oamenilor spre Evanghelie este mult mai restransa.
Ajutorare Leprozerie - India
Lepra este o boala endemica frecvent intalnita in regiunile inter-tropicale ale Asiei. Misiunea Speranta se implica in ajutorarea comunitatilor crestine de leprosi. Leprosii care traiesc in aceste colonii incearca sa traiasca o viata obisnuita. Multi si-au intemeiat familii si au copii. In cadrul coloniilor au fost construite si capele in care acesti oameni se aduna pentru un timp de lauda si rugaciune.
Scoli crestine - Indonezia
Accesul copiilor indonezieni la educatie este limitat din cauza conditiilor improprii de viata. Misiunea Speranta a inaugurat cateva scoli primare in cadrul bisericilor crestine din Purasak, Paunga si Rancang. In aceste scoli primesc educatie peste 90 de copii. Invatatorii crestini ii invata pe copii sa scrie, sa citeasca, ii invata despre igiena, nutritie si, mai mult decat atat, despre viata cu Isus Hristos.
Ajutorare - Indonezia
Localnicii triburilor indigene din insula Kalimantan traiesc in conditii foarte umile. Majoritatea nu au decat doua-trei randuri de haine, dorm pe rogojine impletite din crengi de palmier si locuiesc in case foarte saracacioase. Neavand unde sa lucreze, cultiva orez pentru a supravietui si pentru a-si intretine familiile. Copiii sunt adesea nevoiti sa mearga singuri in padure in cautare de hrana.
Constructii biserici - Indonezia
Indonezia este cea mai mare tara islamica. Misiunea Speranta se implica in Insula Kalimantan, din arhipeleagul indonezian, inca din 2005, dezvoltand lucrarea in parteneriat cu Misiunea Gloria. Comunitatile crestine din regiune sunt deosebit de sarace, implicarea Misiunii Speranta in zona regasindu-se in sprijinul considerabil acordat pentru consolidarea bisericilor existente, dar si pentru constructia de noi biserici.
Proiecte sociale - Indonezia
Implicarea Misiunii Speranta in Indonezia se regaseste si in sprijinul acordat prin dezvoltarea unor proiecte sociale cum ar fi: ferma de palmieri, ferma de porci si crescatoria de pesti. Prin aceste proiecte pe termen lung se urmareste atat crearea de noi locuri de munca, cat si generarea de resurse proprii menite sa asigure o sustinere constanta lucrarii din zona.
Motociclete pentru misionari - Indonezia
Pentru misionarii implicati in satele izolate din jungla Kalimantan Barat, motocicletele s-au dovedit a fi de un real folos in desfasurarea lucrarii de evanghelizare. Accesul la aceste sate este deosebit de anevoios, drumurile fiind noroioase si aproape impracticabile. De aceea printre proiectele importante sustinute de Misiunea Speranta in regiune se afla si achizitionarea de motociclete pentru misionari.
Sponsorizare Cabinete Medicale - Indonezia
Din cauza conditiilor precare de trai si a saraciei cumplite majoritatea localnicilor, indeosebi copiii, sufera de malnutritie si boli de piele. In satul Purasak a fost inaugurat in 2006 un cabinet medical de prim ajutor, acesta fiind singurul punct medical pe o raza destul de mare. Exista o mare nevoie de asistenta medicala, de aceea Misiunea Speranta doreste sa deschida noi cabinete medicale si in alte sate izolate.
Sponsorizare evanghelisti/misionari - Indonezia
Indonezia este una dintre cele mai sarace tari ale lumii. Bisericile din regiune nu pot oferi nici un fel de sustinere financiara misionarilor implicati in vestirea Evangheliei. Sponsorizarea lucratorilor din plan local reprezinta una dintre nevoile majore existente in comunitatile crestine din Indonezia. Contribuie si tu la raspandirea Evangheliei, sponsorizand un misionar in Indonezia!
Sponsorizare seminarii si studii pentru misionarii indigeni - Indonezia
Printre proiectele spirituale sustinute in Indonezia se afla si sposorizarea seminariilor si studiilor pentru misionarii indigeni. Dupa ce urmeaza cursurile din cadrul Scolii de Ucenicie din Tikalong, tinerii indigeni merg in satele tribului ca misionari. Aceste cursuri sunt foarte importante, deoarece s-a constatat ca Evanghelia are mai mare impact printre bastinasi atunci cand este vestita de oameni care provin din randurile lor.
Lucrarea cu copiii - Romania
In cadrul turneului misionar anual, Misiunea Speranta pregateste programe speciale pentru copii. Peste 4,000 de copii participa la aceste intalniri al caror scop este familiarizarea lor cu invataturile biblice si cu voia lui Dumnezeu pentru ei. In ultimii ani, Misiunea Speranta s-a implicat in lucrarea cu copiii si prin initierea unor tabere speciale de evanghelizare pentru copiii proveniti din familii destramate si sarace.
Doneaza pentru Nepal
Īn aprilie 2015 un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a dus la pierderea a peste 8.000 de vieți omenești și la rănirea a peste 17.000 de oameni din Nepal. Pe 12 mai, un al doilea cutremur de 7,4 grade a ucis alte 60 de persoane și a rănit alte 1.100. Cutremul a afectat aproximativ 8 milioane de persoane, din care 1,4 milioane de oameni au nevoie de asistență uminatară, 940.000 fiind copii. Sunt īncă sate izolate unde nu au ajuns ajutoare umanitare, unde oamenii suferă de foame. O echipă a Misiunii va pleca īn Nepal pentru a oferi ajutoare celor afectați.
Constructii biserici - India
Din 2005, Misiunea Speranta, in parteneriat cu organizatia Share in Asia, a dezvoltat o serie de proiecte sociale si misionare in India, printre care se afla si constructia de biserici. Implicarea Misiunii Speranta a avut ca rezultat construirea a 35 biserici in India. Exista multe regiuni in India, unde comunitatile crestine nu au resurse pentru constructia unei biserici, crestinii fiind nevoiti sa se adune in colibe saracacioase, improprii.

Doresc sa donez: