donatepaypal_copy_copy.jpg

afis2017.png
rs_logo.png
 
  sperantamedia1.jpg
 

parteneri_in_misiune_banner_stanga.jpg


  
Marturii
La un moment dat s-a aflat pe marginea unei cladiri inalte, fiind pe punctul de a se arunca in gol… Consumul de droguri si alcool i-a ruinat tineretea…  Viata lui Titel Malnasi este o marturie despre puterea transformatoare a lui Dumnezeu!
Detalii...
 
Parteneri


detalii despre Parteneri si Sponsori

Carte de oaspeti
Semnează-te acum in cartea noastră de oaspeţi!
go!
  Email:
Abonati-va la newsletter si veti primi pe e-mail informatii despre ultimele noutati de la Speranta.ro
contact
USA Canada Australia Romania

Evanghelizare in judetul Valcea
Alte marturii
18 Oct 2007
Viziunea si dedicarea lui Stefan Marit, director al Departamentului de Misiune pe zonele rurale al MISIUNII SPERANTA s-a concretizat zilele trecute intr-o calatorie de o zi in judetul Valcea, avand ca scop atat evanghelizarea personala a mai multor persoane, cat si evanghelizarea publica in curtea unei case din satul Creteni. Acestui scop i s-au alaturat cativa tineri din Cluj Napoca, care au pornit impreuna cu Stefan dis de dimineata, in data de 11 martie 2007 spre judetul Valcea.

Redam mai jos lucrarea de evanghelizare pe care acestia au initiat-o, in cuvintele lui Stefan Marit:

"Pentru a treia oara am reusit sa organizam o echipa de evanghelizare formata dintr-un grup de tineri din Cluj-Napoca, care s-au deplasat in localitatea Creteni, judetul Valcea, pentru a da un suflu proaspat lucrarii incepute de mine acum un an si jumatate in aceasta localitate, unde nu exista o biserica evanghelica.

Duminica dimineata, in zorii zilei, am pornit cu un grup, in majoritate studenti spre judetul Valcea. Acestia erau plini de entuziasm si ardeau de dorinta de a-si aduce aportul personal lucrarii de evanghelizare a Olteniei. Aceasta motivatie interioara i-a facut sa treaca peste orice comoditate, asumandu-si disponibilitatea de a plati pretul unui efort fizic, dar cu mult mai mult spiritual, in care am strabatut cei 700 de km cu inima daruita acestei lucrari. Dimineata am avut o oprire la Calimanesti (la 15 km inainte de Ramnicu Valcea), unde este o bisericuta formata din aproximativ 15 persoane. A fost o vizita binevenita pentru ei. Biserica s-a bucurat mult de prezenta si prestatia tinerilor.

Deoarece nu aceasta localitate era destinatia finala, ne-am continuat drumul pana in localitatea CRETENI ( situat la 15 km de orasul Dragasani).

Odata ajunsi acolo, ne-am impartit in echipe de cate doua personae, ca sa distribuim pliante, Noul Testament, si sa invitam oamenii la programul pe care aveam de gand sa-l desfasuram la o casa din sat.

Cu bucurie am constatat ca unele persoane erau deschise si primitoare, in comparatie cu celelalte dati in care au fost invitate, si au acceptat sa vina la locul de partasie. Acolo ne-am rugat Domnului pentru ei si impreuna cu ei. Am cantat impreuna, si li s-a vestit Evanghelia, iar la sfarsit am avut ocazia sa le raspundem la intrebarile pe care le aveau.

Deoarece o mare parte dintre ei au fost atinsi de Cuvantul lui Dumnezeu si s-au bucurat de partasia pe care o ofera cantarile commune, ne-au chemat cu staruinta sa mai trecem pe la ei.

Dupa aceste evenimente, spre seara am avut ocazia sa vizitam doua familii cu o situatie mai speciala. In prima familie l-am intalnit pe George, un tanar inginer de numai 30 ani, care a ramas cu dezabilitati motorii, in urma unei boli. In ce-a de a doua familie, am intalnit-o pe doamna Elena Szabo in varsta de 52 de ani, care in urma unui accident a ramas si ea cu dezabilitati motorii. Mentionez ca domnul George cat si doamna  Elena, constata cu destul de mare regret cum vechii lor prieteni i-au parasit, tocmai acum, cand au mare nevoie de ajutor. Am avut un timp de partasie impreuna cu ei, i-am incurajat sa-si puna nedejdea in Dumnezeu, care nu respinge absolut nici o persoana ci dimpotriva are placerea sa le fie ajutor, sprijin si tarie sufleteasca.

Cu sentimentul ca am putut fi lucratori impreuna cu Dumnezeu, ne-am intors la Cluj, unde am ajuns in jurul orei 24, destul de obositi, propunandu-ne sa fim mai multumitori Domnului pentru mantuirea data in dar, si totodata dornici de a fi gata sa raspundem nevoilor de mantuire a semenilor nostrii in viitor.

 Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

Director Misiunea la Sate: Stefan Marit

INDEMN LA RUGACIUNE

Dacă vrei să te rogi mai mult pentru câştigarea de suflete, Dumnezeu îţi lărgeşte orizontul şi îţi oferă şi puterea necesară acestei lucrări.

Domnul Isus, modelul nostru desăvârşit în toate, S-a rugat mai mult decât a vorbit în public. Aceasta o vedem din viaţa Lui.

Pentru aceste zile din urmă, Domnul are o făgăduinţă minunată, care ne poate impulsiona pe toţi câţi avem pe inimă câştigarea de suflete pentru Împărăţia Sa. Aceasta este o lucrare deosebită pentru aceste vremuri.

"În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură” (F.Ap. 2:17).

După ce Domnul Isus i-a învăţat multe lucruri pe ucenici, i-a provocat la rugăciune.

"Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice am cere ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut” (I Ioan 5:14-15).

   Poate că suntem în ceasul al 12-lea şi încă este mult de lucru în via Sa.

El ne îndeamnă:

   "Rugaţi doar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui” (Luca 10:2).